За час війни в Україні зруйновано понад 20 телевізійних підстанцій КРРТ

З початку військової агресії під час атак на населені пункти Росія насамперед намагається фізично знищити інфраструктуру зв’язку та телебачення.

За інформацією Держспецзв’язку, понад два десятки передавальних телевізійних підстанцій Концерну РРТ зазнали обстрілів і повністю або частково зруйновано.

46 населених пунктів не мають можливості отримувати послуги ефірного телерадіомовлення (переважно – Харківська, Сумська, Запорізька, Донецька, Луганська та Херсонська області). Причини – руйнування, відсутність енергопостачання, спроби агресора організувати власне мовлення.

У восьми населених пунктах – Зоринівка, Марківка, Широкий, Старобільськ, Біловодськ, Херсон, Василівка, Генічеськ – окупанти перекомутували обладнання на російські канали.

За приблизними оцінками Концерну PPT, за місяць війни Росія завдала збитків на понад 600 млрд грн.

Нагадуємо, щоб громадяни мали альтернативний доступ до українського мовлення, з ініціативи КРРТ та за підтримки телеканалів та операторів супутникового телебачення було розкодовано сигнал на супутнику.

На півдні, сході та в центрі країни (якщо немає обладнання для отримання сигналу із супутника чи інтернету) можна слухати українське радіо. Для цього підійдуть навіть старі приймачі, які працюють на середніх хвилях (1278, 1404, 873, 657 кГц).