Концерн РРТ вимкнув “Еспресо”, “Прямий” та “5 канал” із цифрового ефіру

За неофіційною інформацією, причиною відключення каналів є їх відмова транслювати марафон «Єдині новини», офіційних коментарів журналістам поки що не надали.

Що сталось?

4 квітня Концерн РРТ вимкнув “Еспресо“, “Прямий” та “5 канал” з цифрового ефіру. Телеканали надіслали листи щодо цього президенту, Раді національної безпеки та оборони України, Службі безпеки України, Міністерству оборони та Національній раді з питань телебачення та радіомовлення. Канали просять президента втрутитися та захистити «право журналістів, які професійно воюють на інформаційному фронті, на професію та свободу слова». Вони вимагають від Концерну РРТ відновити трансляцію каналів.

Самі говорять

Журналісти «Детектор медіа» надіслали запит на коментар директору Концерну РРТ Кирилу Данилову, його мобільний телефон не відповідає. Технічний директор концерну Сергій Семерей сказав, що в умовах війни може давати коментар лише за офіційним запитом.

Керівник провайдера цифрового телебачення «Зеонбуд», який зараз підпорядковується КРРТ, причини відключення каналів не знає — компанія зараз виконує технічну функцію і просто транслює сигнал.

“Ми взагалі не помітили, що щось змінилося”, – сказав Володимир Манжосов.

У Держспецзв’язку досі готують офіційний коментар на запит журналістів.

За неофіційною інформацією, причиною відключення є відмова каналів транслювати марафон «Єдині новини» у повному обсязі. Нагадаємо, що ще 19 березня президент набув чинності рішення РНБО, яким зобов’язав загальнонаціональні канали транслювати єдиний марафон.

5 канал“, “Прямий” та “Еспресозмінили свій ефір та приєдналися до трансляції марафону «Єдині новини». Як пишуть у своїй заяві журналісти “5 каналу” та “Прямого”, вони дотримуються принципу єдиної державної інформаційної політики, і левову частку ефірного часу передали загальному загальнонаціональному марафону, виконуючи указ президента.

Джерело: Детектор Медіа