Литовці допоможуть у відновленні українського телерадіомовлення

Литовці допомагають Україні відновлювати телерадіомовлення у постраждалих від бомбардувань окупантів регіонах, повідомляє прес-служба Концерну РРТ.

Радіопередавальний та Телевізійний Центр Литовської Республіки передав державному Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення як гуманітарну технічну допомогу 10 FM радіопередавачів та 9 цифрових телевізійних передавачів для відновлення трансляцій українського радіо та ТБ.

Передана литовцями техніка вже прибула в Україну і найближчим часом буде встановлена ​​на телерадіопередавальних станціях у регіонах із найбільш пошкодженою телекомунікаційною інфраструктурою. FM-передавачі будуть використані для відновлення та розвитку мережі НСТУ у Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Чернігівській, Дніпропетровській та Харківській областях протягом двох тижнів.

«Ми щиро вдячні Уряду Литовської Республіки, дипломатичним структурам та керівництву компанії AB Lietuvos radijo ir televizijos centras за підтримку та допомогу нашій країні», – наголосив технічний директор КРРТ Сергій Семерей.