МСЕ допоможе Україні у відновлення сфери електрозв’язку

Міжнародний союз електрозв’язку(МСЕ) прийняв рішення про виконання резолюції Генеральної асамблеї ООН «Агресія проти України» стосовно допомоги та підтримки України у відновлення сфери електрозв’язку.

Тепер МСЕ зможе приймати реальні заходи для відновлення телекомунікаційної інфраструктури, яка була знищенна або пошкоджена у результаті війни.

«Це було дійсно важке голосування. Представники окупантів в МСЕ використовували усі можливі засоби та процедурні зачіпки, щоб зупинити або хоча б відтягнути прийняття рішення. Однак усі добре бачать та розуміють, ким являється росія і яку ціль переслідують окупаційні війська в Україні. Дякую кожному представнику країн-учасниць МСЕ, котрі підтримали це рішення», — сказав голова Держспецзвязку Юрій Щиголь.

У чому буде полягати допомога:

  • здійснення моніторингу та надання регулярних звітів про потребах України у сфері телекомунікацій, підготовка пропозицій з ефективної технічної допомоги;
  • оцінка впливу війни в Україні на програми та діяльність МСЕ у регіоні та надання звіту що до цього;
  • забезпечення належної мобілізації фінансових та людських ресурсів, у том числі за рахунок внутрішнього бюджету та Фонду розвитку інформаційно-комунікаційних технологій, для реалізації запропонованих заходів.

Джерело: Mediasat