Реклама на Netflix може з’явитися вже наприкінці 2022 року

Дешевий тарифний план з рекламою на Netflix може з’явитися вже в останньому кварталі 2022 року, що значно раніше, ніж планувалося спочатку, пише The New York Times.

У повідомленні для співробітників компанії керівники Netflix заявили, що мають намір запровадити рекламу останні три місяці року. Також сервіс планує розпочати боротьбу з обміном паролями між своєю базою передплатників приблизно водночас.

У зверненні керівники послалися на своїх конкурентів, заявивши, що HBO та Hulu змогли «підтримувати сильні бренди, пропонуючи послуги із підтримкою реклами».

“Кожна велика стрімінгова компанія, за винятком Apple, має або анонсувала сервіс із рекламною підтримкою”, – зазначено в листі.

Інформація про створення дешевшої підписки з рекламою на сервісі з’явилася минулого місяця. Раніше багато років Netflix публічно заявляв, що на платформі ніколи не буде реклами.

Проте зараз сервіс зіштовхнувся із фінансовими проблемами. Netflix втратив 200 тисяч передплатників у першому кварталі 2022 року вперше за десятиліття — і очікує, що найближчими місяцями втратить ще два мільйони.

Раніше повідомлялось, що акціонери Netflix судитимуться з сервісом — стрімінгову компанію звинуватили в тому, що вона своєчасно не повідомила їх про зниження показників зростання платних передплатників та падіння їх загальної кількості. Акціонери вимагають, щоб компанія відшкодувала їм збитки з жовтня 2021 до квітня 2022 року.