Російська «Лабораторія Касперського» загрожує нацбезпеці США

Федеральна комісія зі зв’язку США (FCC) внесла «Лабораторію Касперського» у список компаній, які загрожують національній безпеці країни.

Як повідомляє Reuters, в оновлений список також потрапили China Telecom (Americas) Corp та China Mobile International USA.

«Лабораторія Касперського», котра розробляє антивірусні програми, стала першою російською компанією, котра потрапила у список компаній, які загрожують національній безпеці США. 

Офіційні особи США неодноразово заявляли, що використання програмного забезпечення «Лабораторії Касперського» може відкрити американські мережі для шпигунської діяльності з Москви. В 2017 році флагманський антивірус «Лабораторії Касперського» був заборонений для використання у федеральних мережах.

«Лабораторія Касперського» заявила, що розчарована рішенням Федеральної комісії зі зв’язку, стверджуючи, що воно «прийнято з політичних міркувань».

«Цей крок був необґрунтованим та являється реакцією на геополітичний клімат, а не всебічною оцінкою цілісності продуктів та послуг “Лабораторії Касперського”, – сказали в компанії.

Джерело: Mediasat