Своєчасна сплата послуг зв’язку: наближаємо Перемогу разом!

Шановні споживачі!

В Україні продовжує діяти воєнний стан.

Частина населення вимушено покинула домівки та тимчасово не користується електронними комунікаційними послугами за місцем постійного проживання. Постачальники електронних комунікаційних мереж та послуг роблять все можливе для забезпечення споживачів, а також органи державної влади, національної безпеки, оборони, охорони правопорядку необхідними послугами зв’язку та доступу до мережі Інтернет, навіть попри серйозні ризики.

Щоб налагодити і підтримати зв’язок для усіх споживачів в умовах ураження елементів критичної інфраструктури (через відсутність електропостачання, пошкодження волоконно-оптичних ліній зв’язку або фізичного знищення базової станції), оператори мобільного зв’язку запровадили послугу національного роумінгу , який працює на території усієї України та дає змогу отримати такі послуги як голосовий зв’язок, передача SMS та передачу даних на базових швидкостях технологій 2G та 3G.

Крім цього, є хороша інформація для споживачів, які були змушені покинути країну та стали біженцями в країнах ЄС: НКЕК звернулася до Органу європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC) з проханням підтримати Україну і українських громадян на території ЄС та знизити ціни на послуги роумінгу, а також на міжнародні дзвінки в Україну. Таким чином, вже з перших днів війни європейські оператори електронних комунікацій суттєво знизили, а деякі і повністю скасували плату за послуги роумінгу та міжнародні дзвінки в Україну, а також надали пакети послуг з безкоштовними хвилинами.

Але щоб забезпечити підтримку працездатності електронних комунікаційних мереж у зв’язку з військовими діями, необхідні ресурси і фінансування, у тому числі для відновлення пошкоджених електронних комунікаційних мереж у населених пунктах України.

Звертаємось до всіх споживачів з проханням СПЛАЧУВАТИ ЗА ПОСЛУГИ операторів та провайдерів Інтернету. Наша своєчасна сплата за послуги забезпечить стабільність функціонування електронних комунікаційних мереж, що є вкладом кожного із нас у перемогу над агресором.

Джерело: НКЕК