США активізує розслідування зв’язку «Лабораторії Касперського» з російською розвідкою

У США посилили розслідування проти російського антивірусного програмного забезпечення Лабораторія Касперського. За інформацією джерел Reuters, це сталося після вторгнення РФ в Україну.

Адміністрація президента США Джо Байдена побоюється, що російське антивірусне програмне забезпечення може використовуватися для крадіжки конфіденційної інформації з американських комп’ютерів або втручання в їхню роботу.

Регулюючі органи США вже заборонили використовувати програмне забезпечення “Лабораторії Касперського” федеральному уряду – а скоро обмеження може торкнутися і комерційного сектора. Для цього буде розширено повноваження Міністерства торгівлі, яке зможе забороняти або обмежувати транзакції між американськими фірмами та технологічними компаніями з Росії та Китаю.

Зазначимо, що у 2020 році виручка «Лабораторії Касперського» у США склала $95,3 млн, що становить 15% виторгу компанії у всьому світі.

На новину про розслідування представники компанії поки що ніяк не відреагували і відмовилися від коментарів. «Лабораторія Касперського» протягом багатьох років заперечує таємну співпрацю з російською розвідкою в будь-якій формі.