Українські телеканали знову почнуть показувати рекламу

Реклама повернеться в ефір деяких українських телеканалів вже найближчими тижнями, Детектор медіа з посиланням на генерального директора Ocean Media Plus Андрія Партику.

Більшість українських телеканалів продовжує транслювати марафон «Єдині новини». Незабаром ефір поновлять телеканали СТБ, ТЕТ, «2+2» та інші.

«Загалом десяток телеканалів нам вдалося об’єднати в пакет, який продаватимемо простим способом, адже панель вимірювання телеперегляду на даний момент не працює. Ми повертаємося до єдиного можливого способу продажу реклами: нібито, щоб максимально спростити переговорний процес. А точніше, пакетне розміщення спотів. Ціна одного виходу на ТБ – 1 тис. грн. за спот, мінімально можлива угода на 500 виходів в ефір – за 500 тис. грн. Про традиційні річні угоди зараз не йдеться», – зазначив Андрій Партика.

Розміщення буде проводитися рівномірно по всіх каналах пакета. Компанія працюватиме на умовах повної передоплати і лише з клієнтами, які на дату повернення в ефір закрили більшу частину своєї дебіторської заборгованості за довоєнний період.

Бажання відновити показ реклами вже виявили десяток клієнтів та їхня кількість збільшується.

«Частина рекламодавців перебуває у пошуках нової креативної стратегії, а деякі планують виходити в ефір із традиційними повідомленнями. Звісно, ​​звідти потрібно буде забрати розважальні та веселі елементи чи заново переозвучити матеріал», — додав Партика.

Група Starlight Media та їх департамент маркетингу погодилися за помірні гроші зайнятися швидкою адаптацією роликів або підготовкою нових матеріалів до ефіру на запит клієнтів.

Окрім прямої реклами на телебаченні, планують повертати також спонсорські прояви.